De mooiste luchten

Na een spannende stemronde bleek dat Ingrid Gussen de állermooiste foto maakte van 'Hollandse luchten' boven de Merenwijk. Met een kleine voorsprong won haar ochtendrood van 'de Jacobsladder' van Sanne Nienhuis. Op de derde plaats eindigde de dreigende wolkenlucht boven de Banken en de Torens, gemaakt door Josca Schoonhoven. Vanwege het grote aantal inzenders besloot de wijkvereniging ook een 2e en 3e prijs toe te kennen. In de Kopermolen kregen de drie winnaars een Etos-cadeaubon uitgereikt door Erik Hauwert.

Dat Merenwijkers volop genieten van het groen en de ruimte in de wijk werd opnieuw duidelijk, want er werden maar liefst 150 foto's van fraaie luchten ingezonden. De vakkundige jury had het er moeilijk mee, maar moest met pijn in het hart vele fantastische foto's laten afvallen. Dus blader vooral nog eens door de hele collectie van 150 Hollandse luchten. Klik op een foto voor de vergroting en blader dan met de pijltjes door het album.  

Geïnspireerd geraakt? De fotowedstrijd kent nog vele andere categorieën: groen, dieren, buren, hobby's en meer. Trek de wijk in met je camera of mobiel, of zoek in oude albums naar je mooiste foto's en stuur ze in! Mail je foto's naar , kan ook via WeTransfer.

 winnaars Hollandse luchten 2De fotografen Sanne Nienhuis, Ingrid Gussen, Josca Schoonhoven en sponsor Erik Hauwert.
Ingrid Gussen

Sanne Nienhuis

Josca Schoonhoven

En de winnaar is ...

WinnarWimZalmWinnaar van de beste winterfoto: Wim ZalmEn de winnaar is . . . 'de sierlijke schaatser' van Wim Zalm.

Vele tientallen foto's met prachtige, leuke of ontroerende winterbeelden ontving de redactie. Een deskundige jury selecteerde hieruit een dozijn foto's en toen was het weer de beurt aan alle Merenwijkers. De meningen waren verdeeld, maar uiteindelijk kreeg maar één plaat de meeste duimpjes omhoog: de sierlijke schaatser, gemaakt door Wim Zalm uit de Zonnebloem.

Zalm ontving donderdag 15 april daarom de prijs: een cadeaubon van 50 euro, beschikbaar gesteld door en te besteden bij Albert Heijn in de Kopermolen.
Deze winnende foto is gemaakt met sterk tegenlicht. Wie goed kijkt, kan toch zien dat de schaatser, zwierend over het ijs, toch met zijn gedachten al bij de zomer leek te zijn: over zijn dunne T-shirt genoot hij alleen de warmte van het bescheiden publiek.

De fotowedstrijd die Wijkvereniging Merenwijk uitschreef, duurt overigens nog het hele jaar! Elke Merenwijker kan nog steeds foto's insturen. We rangschikken alle beelden in tien categorieën (en wie niet weet in welke categorie zijn foto hoort, kies gewoon voor de categorie 'Lekker creatief').

Kijk op merenwijkinbeeld.nl welke foto's nu al zijn ingestuurd.

 

Wintervreugd 2021 kleinDe winnendefoto (klik erop voor een grotere versie).zwierder vrijJa echt, in z'n T-shirt.